Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха двама българи във Франция с близо 600 кг кокаин

Двама български граждани са задържани във Франция, след като в камиона им бяха открити 578 кг кокаин на стойност 40 млн. евро и 7000 евро в брой, съобщи Агенция Франс прес. Наркотикът е бил опакован в 501 пакети, подредени в палети сред легалния товар от фаянсови плочки. Шофьорите на камиона с българска регистрация вече са изправени пред съдия, за да им бъде повдигнато обвинение за внос и трафик на наркотици. Прокуратурата е поискала да бъде издадена заповед за тяхното задържане и двамата ги грози затвор до 10 години. Българите е трябвало да превозят товара от Испания до Холандия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58
Теодора Димова

Разговорът за комунистическото минало става все по-наложителен, за да предпазим децата си

България продължава да бъде единствената европейска страна, която няма мемориал за жертвите на тоталитаризма. Този срамен факт, белязал като дълго нелекувана язва съвременния статус на обществото ни, за поредна година беше припомнен на 1 юни, когато..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30