Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът удължи действието на Бюджет 2022

Росица Велкова
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха окончателно удължаването на действието на тазгодишния бюджет и за 2023 година. От 1 януари отпадат 25-те стотинки компенсация на литър гориво. "В него няма допълнителни разходи, които да натоварват. Един бъдещ бюджет, който ще се разработва от едно редовно правителство, когато бъде то избрано", коментира бюджета финансовият министър Росица Велкова. 

Парламентът забрани на правителството да разплаща разходи с европейски средства и с пари от Сребърния фонд. Министърът на финансите заяви, че няма опасност за изплащане на пенсиите, защото има нужните средства от национално финансиране. Не беше прието предложението на ПП първите два дни от болничните да се заплащат от работодателите. Отхвърлено беше и предложението да се актуализират пенсиите всяка година по Швейцарското правило.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05