Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков е Спортист на годината в България

Александър Везенков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Баскетболистът Александър Везенков бе определен за Спортист на годината в България, след като триумфира в традиционната анкета сред спортните журналисти в страната. В 65-то издание на престижната класация, борецът Кирил Милов и скиорът Алберт Попов допълват призовата тройка. Най-добрите родни атлети бяха определени от гласовете на 102 действащи спортни журналисти от 40 печатни и електронни медии.

През изминалата година Везенков отбеляза скок в кариерата си, печелейки отличието за най-полезен играч на осмия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже. През 2022 той записа и рекорден коефициент на ефективност. По-рано този месец Везенков спечели и приза Спортен Икар. Неоспоримият фаворит на публиката отново е Александър Везенков, за когото са гласували над 3400 фенове.

Атлет с увреждания №1 е Георги Иванов, отново баскетболист, в националния ни отбор по баскетбол на колички и взима статуетката с 250 точки. Националният ансамбъл по художествена гимнастика печели първото място в категорията Отбор на годината с 630 точки. Тяхната треньорка Весела Димитрова за четвърти път печели титлата в традиционната анкета на вестник „Труд“ - „Треньор на годината“. Челната тройка се допълва от националния баскетболен отбор (мъже) – 160 т. и отборът по щафетно плуване 4х200 метра със 120 т.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05