Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев и Нехамер: Охраната на външните граници на ЕС е общ ангажимент на държавите членки

Румен Радев и Карл Нехамер
Снимка: Президентство

Охраната на външните граници на ЕС е общ ангажимент на всички държави членки и е от ключово значение за справяне с нелегалната миграция. Това подчертаха президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер на среща във Виена. По покана на Нехамер българският президент е единственият държавен лидер, поканен на тазгодишното издание на традиционния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на „Музикферайн“. Според Нехамер Европа не може да си позволи десетки хиляди нерегистрирани мигранти да прекосяват територията на държавите членки на ЕС. Българският президент отбеляза, че охраната на външните европейски граници изисква целенасочена техническа и финансова подкрепа от страна на ЕС, и напомни, че България е направила съществени инвестиции в усъвършенстването на охраната на своите граници. 
Предстои канцлерът да посети България на 23 януари и на място да се запознае с предприетите от страната ни мерки за охраната на границите на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22