Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валидаторите в градския транспорт могат да източват пари от е-портфейли

Димитър Дилчев
Снимка: БГНЕС

Валидаторите на е-билети могат да източват суми от електронните порфейли, инсталирани в мобилни устройства на пътниците, предупреждава в. "Сега" по повод въведената от 1 януари от Столичната община мащабна реформа на превозните документи за градския транспорт, като се позовава на потърпевши. Оказва се, че виртуални трансакции са възможни за малки суми без да се иска потвърждение от собственика на мобилния портфейл (цената на билетчето в София е 1.60 лв.). От изданието отбелязват, че Центърът за градска е наясно с проблема, тъй като предупреждава в раздел "Често задавани въпроси": "Ако сте закупили дигитален превозен документ (MPass), който изисква валидация чрез разчитане на QR-код, а в същото време на мобилното ви устройство има електронен портфейл, трябва да се уверите, че същият е затворен (неактивен). В противен случай, валидаторът може да таксува виртуалната ви карта вместо QR-кода на дигиталния превозен документ".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Илков

МВР: 71 души са задържани за изборни нарушения

849 сигнала са постъпили от началото на провеждащата се в страната полицейска операция срещу купения вот, или 69,1% повече спрямо същия период на предходните избори – през юни тази година, когато сигналите са били 509. Образуваните към момента досъдебни..

обновено на 27.10.24 в 19:12

Новата седмица започва с температури до 25 градуса

В понеделник ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обед ще намалеят и разсеят. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°,..

публикувано на 27.10.24 в 19:10
Росица Матева

ЦИК отчита по-висока междинна избирателна активност от тази на изборите през юни

Към 16:00 ч. средната избирателна активност за страната е 26,25% по данни на ЦИК. Това обяви на брифинг заместник-председателят и говорител на комисията Росица Матева. Най-висока е избирателната активност в Смолян – 32,33%, най-ниска в Сливен - 20,34%...

публикувано на 27.10.24 в 18:44