Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Снимка: tourism.government.bg

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като СПА и уелнес, приключенски, културно-исторически, религиозен туризъм. Това е първо посещение на министър на туризма на Израел в България. През изминалата година страната ни е посетена от близо 200 хил. израелски туристи, което е ръст от около 300% спрямо 2021 г., като най-популярни дестинации за тях са София, Несебър, Варна, Банско, Самоков, Пловдив.

Гостът подчерта, че като син на родители, оцелели от лагерите на смъртта, е дълбоко признателен на българския народ за всичко, което е направил, за да подкрепи сънародниците му в най-тежката част от тяхната история и напомни, че тази година отбелязваме 80 години от спасяването на българските евреи. "В моето семейство са ме учили, че когато получаваш, трябва и да даваш. Ще направим всичко възможно, за да изпращаме повече туристи в България", каза Хаим Кац.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бургас е домакин на европейския фестивал Golden Age Gym

Над 3200 участници и гости от различни възрасти и националности изпълниха Летния театър в Бургас за откриването на 9-то издание на Европейския фестивал по гимнастика за хора над петдесет години: Golden Age Gym. Фестивалът продължава до 27 септември и..

публикувано на 23.09.24 в 10:00

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15