Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На рождения си ден БНР връчи наградите "Сирак Скитник" за развитие на медията

Голямата награда "Сирак Скитник" бе връчена на Емил Янев от вицепрезидента Илияна Йотова
Снимка: БНР

БНР отбелязва своя 88-и рожден ден. Датата е свързана с подписването, през 1935 г., на указ, с който цар Борис III утвърждава Наредба-закон за радиото и превръща радиоразпръскването в държавна собственост.

По този повод, на тържествена церемония тази вечер бяха връчени 23-ите награди "Сирак Скитник" за значим принос в развитието на обществената медия.

Радио България беше представено с три номинации.

С голямата награда „Сирак Скитник“ за принос в развитието на обществената медия беше удостоен Емил Янев, водещ на предаването "Трамвай по желание" по програма "Христо Ботев".

Емил Янев с редактора на отличеното предаване Кин Стоянов след връчването на наградата от вицепрезидента Илияна Йотова

Освен приза на името на първия директор на БНР, бяха връчени и годишните награди за радиожурналистика. 

В категорията "Радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект" Общественият съвет на медията присъди отличието на екипа на БНР-Бургас. 

Директорът на Радио Бургас Кирил Костадинов

Индивидуалната награда за радиожурналистика, открояващо се присъствие пред микрофона и отстояване на идеи и позиции, допринесли за утвърждаване на авторитета на БНР през 2022 година заслужи екипът на БНР, отразявал големите наводнения и последиците от тях в Пловдивска област: информационният екип на Радио Пловдив, кореспондентът на БНР Кремена Данева и репортерът на програма „Хоризонт“ Евелина Стоянова.

Припомняме, че „Радио България“ беше миналогодишният носител на Голямата награда „Сирак скитник“ - за ежедневния си чуждоезичен подкаст "България днес" на 9 езика.

Снимки: Ани Петрова - БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Концерти, видео-мапинг и тържествени церемонии по повод Деня на Европа в България

Отбелязването на Деня на Европа на 9 май започва през 1986 година. Решението за обявяването му е взето на  срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано на 28-29 юни 1985. За да сложат край на множеството междуособици в Европа,..

публикувано на 09.05.24 в 06:05

Очакват се значими валежи в 10 области в Западна България

В четвъртък, 9 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи се очакват на запад. Максималните температури през деня ще се понижават и ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 08.05.24 в 20:05

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00