Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

Снимка: БГНЕС-архив

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува на Празника на боговете на виното в село Илинденци. Тя изтъкна, че страната ни е непреклонна и няма да отблокира процеса на преговори за еврочленство, докато българите не бъдат записани в Конституцията на РСМ с гаранция за спазване на човешките им права.

При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония честват Гоце Делчев

Вицепрезидентът коментира и новото разпределение на депутатските мандати, което, според нея, показва колко обезлюдява България. "22 месеца нестабилност в България не говорим за най-големия проблем – демографската криза. Не успяваме да върнем от чужбина активните българи, а скорошно проучване показва, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за държавата", изтъкна Илияна Йотова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42