Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма данни за загинали българи при мощното земетресение в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Към момента няма данни за пострадали български граждани след силното земетресение от 7,8 по Рихтер в Югоизточна Турция, съобщиха от Външно министерство.

"76 наши граждани загубиха живота си в Адана, Адъяман, Малатия, Кахраманмараш, Газиантеп, а 440 граждани бяха ранени в Шанлъурфа, Диарбекир, Адана, Адъяман, Малатия, Османие, Хатай и Килис", се казва в съобщение на турската Служба за извънредни ситуации.

Българските дипломатически представителства в Турция са осъществили координация с местните власти, подържа се контакт и с представители на местната изселническа общност, обявиха от българското външно министерство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40