Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изпраща спасителни екипи в Турция

| обновено на 06.02.23 в 14:15
Снимка: Министерство на отбраната

Два самолета „Спартан” излетяха към Турция, за да превозят български аварийно-спасителни екипи, съобщи Министерството на отбраната. От Столичната община обявиха, че изпращат 15 души и техника. 

Трус от 7.8 по Рихтер и последващи 6 труса нанесоха мащабни разрушения в Югоизточна Турция. Съобщава се за стотици загинали и над 2000 ранени. Земетресението е опустошило и граничните райони със Сирия. Усетено е в Израел, Кипър, Египет. Трусовете са регистрирани в България, Румъния, Албания. В Италия е имало предупреждение за средиземноморско цунами, каза доц. Пламена Райкова, сеизмолог от Българската академия на науките. Тя очаква в Турция поне една година да има вторични трусове. 

От външно министерство съобщиха, че няма данни за загинали българи в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05