Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 25 области на страната има жълт код за ниски температури

Снимка: БГНЕС

В сряда минималните температури ще са от минус 9 до минус 4°, в София – около минус 7°. През деня ще е облачно, а над Югозападна България до слънчево. На север от Балкана и в планините ще превали сняг. Ще духа умерен, в Източна България силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1 до 4°, в столицата- минус 1°.

По Черноморието ще е ветровито, със слаб сняг. Максималните температури ще са 1-2°. Морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 7°, на 2000 м до минус 14°.

В четвъртък ще остане мразовито, но без валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58