Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският посланик критикува корупцията в България

Роб Диксън
Снимка: gov.uk

За първи път определяме лица от Европа като рискови за тежка корупция, каза пред bTV британският посланик в България Роб Диксън. На 10-ти февруари Великобритания обяви налагането на санкции срещу олигарха и ексдепутат Делян Пеевски, бившият номенклатурен кадър от службите Илко Желязков и укриващият се в Дубай олигарх Васил Божков. 

Диксън посочи, че наложените от Великобритания санкции са в съгласие с американските им партньори. "Първата жертва на корупцията в България са българските граждани, които виждат трудно изкараното от тях имущество, средства и ресурси да изчезват в ръцете на едно малцинство корумпирани. Корупцията се отразява на функционирането на институциите, на общественото доверие и отваря вратите за намеса от враждебни държави", заявява посланикът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00