Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев награди участници в спасителните акции в Турция

Снимка: БГНЕС

На тържествената церемония "Пожарникар на годината", държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на българските екипи от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Столичната община, 16-а авиационна база "Враждебна", Военномедицинската академия, Българския Червен кръст и Националната асоциация на доброволците в Република България, участвали в спасителните акции след разрушителните земетресения в Турция. Президентът поздрави наградените и изтъкна, че сме държава с ефективни институции, която може бързо да се организира и да действа. "Аз съм убеден, че с хора като вас България ще просперира", подчерта Румен Радев.


На събитието присъства и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок, която благодари на всички участвали в спасителната операция.

"Вие, скъпи приятели, бяхте светлина в най-тъжната ни нощ, спасявайки наши синове и дъщери от големите разрушения. Вие заехте специално място в сърцата на турския народ", каза посланик Секизкьок.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40