Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 8 населени места ще могат да гласуват българите в Молдова на 2 април

Снимка: архив

8 избирателни секции ще бъдат отворени в Молдова за изборите за народни представители на 2 април. По Решение на Централна избирателна комисия ще се гласува в секции в посолството в Кишинев, в консулството в Тараклия, в градовете Твърдица и Кахул, както и в населените места от Автономното териториално образуване Гагаузия в Молдова – село Копчак, градовете Комрат, Чадър-Лунга и Вулканещи. Информацията за получените съгласия за произвеждане на изборите в посочените места е подадена от Централната избирателна комисия от българското външно министерство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36
Посланик Янко Йорданов

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници. Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни..

публикувано на 24.06.24 в 21:20