Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изпраща сглобяеми къщи на пострадалите от земетресенията в Турция

Снимка: БТА

От Централна гара в София замина товарен влак със сглобяеми къщи за Турция. Помощта за пострадалите от земетресението турски граждани е договорена на среща с турския посланик в България Айлин Секизкьок, вицепремиера на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и заместник-министърът на транспорта Красимир Папукчийски, посочва БТА, като цитира зам.-министър Папукчийски.

Става дума за къщи, в които да се помещават пострадалите хора, като на първи етап са договорени 72 еднотипни къщи, като първите 36 са заминали на 7 март. Посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок също отбеляза, че изпратените контейнери отиват, където земетресението е предизвикало най-много разрушения. Контейнерите са дарения, закупени са със средства от различни фирми и организации




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00