Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Хоро да е, в Лондон да е

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите български народни носии, предаде кореспондентът ни Веселин Паунов.
С висок градус на настроението "Хора да е, в Лондон да е" се провежда за трети път след 2-годишно прекъсване заради пандемията от Covid-19. В танците се включиха и хора от публиката. Освен местните фолклорни групи "Мераклии“ и "Веселяци" за настроението на публиката се погрижиха ансамблите "Гайтан" и "Неда" от България, Константин Маринов от БФК "Верея" Чикаго, ансамбъл "Зора" Франция, Мария и Димитър Минкови от ТК "Щастливци" Канада и др. Събитието беше организирано с подкрепата на българския бизнес в британската столица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10

Правителството отпусна средства за българските общности в ЮИЕ

Министерският съвет одобри средства до 2 100 000 лева по Програмата за подкрепа на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание за работа..

публикувано на 27.03.24 в 16:43

Българско училище "Гергана" ще отбележи тържествено 20-ия си рожден ден

По традиция българската общност в американския североизток празнува Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май с редица концерти. Особено тържествено празникът ще бъде отбелязан от българското училище и хор "Гергана" в..

публикувано на 27.03.24 в 16:37