Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественият съвет към ЦИК: Нека се доверим на органите на сигурността и да гласуваме

Снимка: Ани Петрова

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева призова хората да гласуват за нов парламент в неделя, защото засиленото полицейско присъствие ще осигури спокойствие на изборния процес. В последните дни училищата – в тях са разположени секциите за вота, са атакувани със заплашителни имейли.

“Не мисля, че бомбените заплахи могат да спрат хората да си кажат мнението как искат да бъдат управлявани оттук нататък”, категорична беше Цветелина Пенева пред БНР. Ако все пак постъпят сигнали за поставени бомби в изборния ден, водещи, по думите ѝ, трябва да бъдат органите на сигурността.

Всички членове на изборната администрация и избирателите да следват стриктно правилата и протокола, които трябва да бъдат изработени от МВР, посъветва председателят на Обществения съвет към ЦИК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45