Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се валежи и понижение на температурите

Снимка: БГНЕС

През нощта, над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°.

Утре, 3 април, още сутринта от юг-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността. Около обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, след обяд и през нощта срещу вторник в Западна и Централна България интензивни и значителни, на места придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва и с него да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 11°.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен, вечерта силен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00
Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34