Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

124 български интелектуалци призоваха за проевропейско правителство

Проф. Вили Лилков
Снимка: БГНЕС

Стотина видни интелектуалци са се подписали под призив евроатлантическите партии да съставят мнозинство и да направят правителство. Документът е публикуван във фейсбук от проф. Вили Лилков - един от създателите на "Съюза на демократичните сили" и на "Демократи за силна България", бивш депутат и общински съветник. 

"Подписалите настоящия апел, призоваваме политическите партии, които се определят като проевропейски, да постигнат разбирателство и да формират парламентарно мнозинство около ясни приоритети и безспорен кандидат за премиер, което да поеме отговорност за извеждане на страната от задълбочаващата се политическа и икономическа криза", се казва в текста. 

Целият апел и имената на подписалите могат да бъдат видени ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родители от Скопие на деца със синдрома на Даун, ще проучват добри практики в София

Родители и деца от Дневен център за лица със синдром на Даун ''Доза среќа'', гр. Скопие, ще пристигнат в София на 10 и 11 октомври, по покана и с финансиране от Фондация ''Българска Памет''. Целта на посещението на представителите на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

Посолството на Албания отвори вратите си за студенти на Софийския университет

В сградата на посолството на Република Албания в София се състоя приятелска среща между посланика г-жа Инид Мило със студентите и преподавателите по албански език от Катедрата по балканистика на СУ "Свети Климент Охридски", както и членове на албанската..

публикувано на 07.10.24 в 10:55

Кучета и котки без дом търсят осиновители на изложба в Русе

Изложба на бездомни котки и кучета в русенския “Екомузей с аквариум” подава ръка на осиновителите да намерят свой домашен любимец. Всички четириноги са спасени и излекувани от сдружението “Германо-българска помощ за животните”, каза неговият..

публикувано на 07.10.24 в 07:00