Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2200 великденски яйца бяха осветени във Велико Търново

Снимка: veliko-tarnovo.bg

По време на Светата литургия, отслужена на Велики Четвъртък в Катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в старопрестолния град Велико Търново великотърновският митрополит Григорий освети над 2200 яйца. Заедно с над 200 козунаци те ще бъдат раздадени в нощта на Великден пред крепостта Царевец, както и в църквата „Възкресение Христово“ след службата за Второ възкресение. Част от тях ще отиде и за живеещите в домовете за възрастни хора във Велико Търново и в село Балван, съобщават от общината. Яйцата и козунаците са дарени от фирми, а в боядисването са се включили местни ресторанти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изпълнена е последната воля на цар Фердинанд – вечният му дом да бъде в България

76 години след неговата кончина първият български цар от Третото Българско царство Фердинанд Първи се завърна у дома, в Двореца "Врана", с което бе изпълнена предсмъртната му воля. В своето завещание той пише, че желае да бъде погребан именно в..

публикувано на 30.05.24 в 11:35
Новият сливенски митрополит Арсений

Сливенска епархия има нов митрополит, пред Синода го посрещнаха с възгласи "Недостоен"

В многовековната ни църковна традиция миряните винаги са посрещали новия свещенослужител или владика с възгласи "Достоен". Така те показват уважението си, с надеждата той мъдро да води паството към духовно спасение. Не така обаче беше посрещнат от..

публикувано на 27.05.24 в 15:15

Манастир на 900 години се появява от нищото при строеж на автогара в Созопол

При разкопки на мястото на новата автогара в черноморския град Созопол бе открит манастир от XI век, който е функционирал до края на XIII век. Предполага се, че обектът е бил унищожен от пожар, за което свидетелстват пластовете от въглении..

публикувано на 26.05.24 в 09:15