Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Путин инспектира районите на очакваното украинско контранастъпление

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Външните министри на страните от Г-7 осъдиха руската "безотговорна ядрена реторика" като "неприемлива" и призоваха Китай да действа като отговорен член на международната общност, предаде REUTERS. В комюникето от тридневната среща в японския курорт Каруидзава се казва: "Всяко използване на химически, биологични или ядрени оръжия от страна на Русия ще бъде посрещнато с тежки последици". Страните от Г-7 призоваха Русия да потвърди на думи и на дела, че ядрена война не може да бъде спечелена и не трябва да се започва, посочва ТАСС в своя текст за срещата.

"Оставаме решени да засилим санкциите срещу Русия, да ги координираме и да ги прилагаме изцяло", се казва също в комюникето на министрите от Г-7, които потвърдиха, че  ще продължат да оказват максимална подкрепа на Украйна, но и ще санкционират нарушителите на санкциите.

Руският президент Владимир Путин е посетил в понеделник за Великден окупираните територии на Украйна. Той е бил в щаба на групировката “Днепър” в Херсонска област, и в Луганск, в щаба на групировката "Восток", където е изслушал докладите на командващите, за подготвената отбрана на двата региона, предава УНИАН.

Снимки: ЕПА/БГНЕС
По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32