Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певицата Мирослава Кацарова с нова концертна програма, която смесва джаз и електронни мотиви

Снимка: Facebook /Мирослава Кацарова

Началото на най-новата поредица от бутикови концерти, създадени от джаз триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров започва от София на 19 април в 20:30 ч. в Sofia Live Club.Това е единственият концерт, който e планиран в столицата до края на годината. Заглавието му BLUETRONIC подсказва, че можем да очакваме аранжименти с активно електронно звучене на песни от и на Мирослава Кацарова. Създаването на реаранжирани песни с много електроника и нови бийтове е основно по идея на Младен Димитров.

"Ще чуете и някои обичани от нас песни, които Миро и Младен тук-там са "поотровили"с дръзки рехармонизации. Блу тоновете се определят от хармонията, а и заради любовта ми към провлачената вокална фраза, белязана от вродената ми тъга. Но песните и аранжиментите са много светли и ведри, сътворени в процеса на репетиции. Младен Димитров, чието алтер его е DJ Mr. Moon, се е погрижил да подреди атмосферни звуци, генерирани електронно, допълващи хипнотичните ритми, които сам ще си изсвири акустично", разказва Мирослава Кацарова.

Следващият концерт ще бъде в края на май в Пловдив. На 13 юли пък триото ще участва на фестивала "Джаз в Бургас", след което ще изнесат концерт и в рамките на Банско джаз фестивал през август. 

До края на годината BLUETRONIC ще може да бъде слушан още във Варна, Созопол, Велико Търново и Шабла.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15
Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон. Така..

публикувано на 14.05.24 в 08:15