Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 април ще броим врабчетата

Снимка: pixabay

На 22 април - събота, за седми път ще се проведе националната кампания "Ние броим врабчетата". Тя се организира всяка пролет от Българското дружество за защита на птиците. Тази година датата съвпада със Световния ден на Земята, предаде БНР Стара Загора.

Мисията на кампанията „Ние броим врабчетата“ е да оцени състоянието на трите най-често срещани вида врабчета – домашно, полско и испанско врабче. Поводът, по който се проведе за първи път през 2017 г., е известният и обезпокоителен факт, че врабчетата намаляват. За осъществяване на кампанията се разчита изцяло на доброволци, които броят врабчетата в точно определен ден от годината. Повече информация ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Получаваме първите F-16 в началото на следващата година

Първите изтребители F-16 ще пристигнат в началото на 2025 г., съобщи пред БНТ служебният военен министър Атанас Запрянов. Наесен български пилоти ще се обучават в Съединените щати как да управляват летателните машини. Също догодина ще получим и новите..

публикувано на 06.05.24 в 13:48

Денят на храбростта беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия се състоя на столичния площад “Св. Александър Невски”. Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев прие почетния строй..

публикувано на 06.05.24 в 11:14
Димитър Главчев

Димитър Главчев: България е имала, има и ще има велики воини

“ Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници ”, написа във фейсбук страницата си служебният премиер Димитър Главчев по повод днешния Ден на храбростта и празник на българската армия. По думите..

публикувано на 06.05.24 в 10:21