Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

САЩ изпратиха спешно ракети и снаряди на Украйна

Снимка: Facebook /Украински въоръжени сили

Украйна е свалила над градовете Одеса и Днепър 10 от изстреляните от руските сили 11 ирански дрона, съобщи ВВС, като се позова на украински военни източници.

Руските окупатори вече са превзели над 88% от гр. Бахмут, сочи най-новия анализ на Института за изследване на войната ISW. Продължават и руските неуспешни атаки срещу Авдеевка при Донецк и край Угледар, съобщава ISW.

САЩ обявиха, че изпращат на Украйна допълнителна военна помощ за 325 млн. долара, включваща артилерийски снаряди, ракети и др. боеприпаси.

САЩ ще продължат да работят със своите съюзници за удовлетворяване на спешните нужди на Украйна на бойното поле и дългосрочните потребности, се казва в съобщението на Пентагона.

Русия води отбранителни военни действия срещу Запада и разглежда всякакви оръжейни доставки за Украйна като открито враждебен антируски акт, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, в отговор на изявлението на Южна Корея, че може да предостави военна помощ на Киев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35