Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш финансов министър откри грешки за милиарди в проектобюджета за 2023 г.

Депутата и бивш финансов министър Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на партия „Продължаваме Промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев заяви, че има две грешки в проектобюджета представен от служебното правителство. Във видео в своя Фейсбук, Василев казва: „Първата е, че по Плана за възстановяване и устойчивост са заложени да се направят всички разходи, 100%, а да получим 0% от приходите. Това е от 1 млрд. 440 млн. евро. Втората грешка е, че не е заложено да се събере 100% дивидент от държавните предприятия. Това е грешка от 865 млн. евро. Само с корекцията на тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 2,25 млрд. и пада на 3,6 %“, коментира Василев.  

Депутатът е сигурен, че в пленарното разглеждане на бюджета перо, по перо дефицитът ще бъде свален до 3%. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00