Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рим и Маракеш вдъхновяват Тони за песента „Приятелство“

Снимка: стопкадър

Преди повече от две десетилетия Тони завладя ефира с хитовете си, останали емблематични за българската музикална сцена в началото на новото хилядолетие. Последните години тя е тук с нова музика – все така мелодична, но с различно звучене. "Все пак музиката се развива и не може всичките ми песни да са като "Всичко било е насън", "Както преди" и "Интернет самота" – казва Тони, и допълва: "Човек обособява и малко по-различен вкус към музиката – тя се развива генерално по различен начин не само в България, но и в целия свят. А пък аз винаги обичам това, което е излязло от душата ми, да го представя като текст и музика на слушателите. Когато са идвали на концерти и съм изпълнявала новите неща, хората виждат, че са доста приятни и хубави". Това важи с пълна сила и за най-новата и песен "Приятелство", която събира емоциите от едно пътешествие – толкова ярко, че Тони го претворява в своя авторска песен.

"Приятелство" е като финалния щрих от това пътуване. Всъщност, песента беше написана преди това, с текст на английски език и различна ритмика. Но след толкова силно изживяване, каквото беше нашето пътешествие, с толкова добри приятели и въздействащи моменти, името и актуалният вариант на песента сякаш сами ме избраха" – споделя Тони и още:

Снимка: Facebook/Tony.Official.Bulgaria

"С "Приятелство" реших да изляза от това, което съм правила досега – за първи път пускам ремикс, а не основната оригинална версия, която направихме с моя китарист Щерион Пилидов. Това е интуицията на артиста – исках да дам нещо по-различно на хората, които обичат моята музика и мен като артист."

Затова слушаме "Приятелство" първо в ремикс на Mr. Moon. В уникалния си нежен, интелигентен и ненатрапчив стил Младен Димитров, известен като Mr. Moon, прави актуалната ремиксирана версия, готова да бъде "облечена" в режисьорското решение на Росица Фердинандова.

"Нестандартен се получи клипът на "Приятелство" – разказва Тони. – Видеото всъщност е анимиран разказ. Сюжетът буквално разкрива моменти от пътуването до Рим и Маракеш, но и метафорично отключва искрата за пътешествие до любовта, надеждата и приятелството."

В момента Тони и Mr. Moon работят по нов сингъл, а в края на годината ще очакваме нов албум от Тони, в който ще присъстват повечето неиздавани нейни песни, както и съвсем нови композиции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15
Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон. Така..

публикувано на 14.05.24 в 08:15