Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на СОС предупреждава за вдигане на данъците на софиянци

Снимка: Facebook/Георги Георгиев

Обединението на политическите сили ПП, ДБ и „Спаси София“ за местните избори има за цел да вземе властта за сметка на данъците за софиянци, които ще се увеличат. Председателят на СОС Георги Георгиев предупреди, цитиран от БГНЕС, че тези партии се стремят към мнозинство в общинския съвет, за да може всяка „непопулярна“ идея на общия им кмет да минава без усилия.

Георгиев признава, че е изненадан не толкова от това да има единен кандидат за кмет, колкото от идеята за вдигане на данъците „максимално справедливо и безболезнено за хората“. По този повод, председателят на СОС настоява, преди да удрят по джоба на хората, във време на растяща инфлация и покачващи се цени, кандидатите да покажат какво са направили досега в София, при положение че техни фаворити управляват централните райони на столицата повече от 8 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55