Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По идея на наши сънародници

Библиотеката в Сан Франциско открива българска секция

Снимка: БГНЕС

Централният клон на библиотеката в Сан Франциско (San Francisco Public Library) ще отвори българска секция с книги на български език съвсем скоро, информира Генералното консулство на България в Лос Анджелис от своята страница във ФейсбукИнициативата е на сънародниците ни от Българския културен център „Рипни Калинке“, като за целта те набират дарения от нови книги на български автори и на български език. Идеята им е в рамките на 3 седмици да бъдат събрани достатъчно книги, за да може на 24 май българската секция да бъде открита официално.


Българската организация е успяла да убеди ръководството на Международния център на държавната библиотека в Сан Франциско, че си струва да бъде открита българска секция. Досега книги на български език от български автори не са съхранявани в държавните библиотеки в района на Силициевата долина, пишат от БКЦ „Рипни Калинке“.

Можете да се присъедините към благородната инициатива на българите от Сан Франциско и Сан Хосе, като им пишете на e-mail: info@ripnikalinke.org

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36
Посланик Янко Йорданов

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници. Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни..

публикувано на 24.06.24 в 21:20