Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По идея на наши сънародници

Библиотеката в Сан Франциско открива българска секция

Снимка: БГНЕС

Централният клон на библиотеката в Сан Франциско (San Francisco Public Library) ще отвори българска секция с книги на български език съвсем скоро, информира Генералното консулство на България в Лос Анджелис от своята страница във ФейсбукИнициативата е на сънародниците ни от Българския културен център „Рипни Калинке“, като за целта те набират дарения от нови книги на български автори и на български език. Идеята им е в рамките на 3 седмици да бъдат събрани достатъчно книги, за да може на 24 май българската секция да бъде открита официално.


Българската организация е успяла да убеди ръководството на Международния център на държавната библиотека в Сан Франциско, че си струва да бъде открита българска секция. Досега книги на български език от български автори не са съхранявани в държавните библиотеки в района на Силициевата долина, пишат от БКЦ „Рипни Калинке“.

Можете да се присъедините към благородната инициатива на българите от Сан Франциско и Сан Хосе, като им пишете на e-mail: info@ripnikalinke.org

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен математически турнир събира деца от пет континента

Дванайсетото издание на Международния математически турнир за ученици от 1 до 12 клас “Математика без граници” ще започне на 18 октомври, съобщиха от Посолството на България в Италия на фейсбук страницата си. “ Организатор на събитието е..

публикувано на 29.09.24 в 17:10

Вълнуващи срещи с талантливи сънародници очакват българите в Берлин през октомври

Основната функция и роля на българските културни институти зад граница е да представят постиженията на българската култура в цялото й многообразие пред публиката на страната домакин. "Програмата ни трябва да е пъстра и всеки да намира нещо интересно за..

публикувано на 29.09.24 в 08:10

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген. “ Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в..

публикувано на 28.09.24 в 20:10