Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България продължава предоговарянето на ПВУ

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прави всичко възможно за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. В това увери вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов на днешното си изслушване в Народното събрание, инициирано от БСП. Сред целите, които гони правителството, е процесът на предоговаряне да не доведе до загуба на европейски средства по плана. Целта е всички промени да бъдат изпратени неофициално на ЕК до средата на май, след което до средата на юни да се проведат преговорите с Комисията, а до края на юни искането за изменение да бъде представено официално.

„България е в „златната среда“. Получили сме около 25% от средствата по ПВУ. Има много страни, които са получили много по-малко“, коментира Пеканов. Той прогнозира, че възможно най-скоро, след като приемем необходимото законодателство, ще можем да получим второто плащане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46
Димитър Главчев

Премиерът се отказа от заплатата си на външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев няма да взема заплата в качеството си на външен министър. Той се отказва от възнаграждението на стойност 9100 лв. и ще получава само заплатата от 11 хил. лв., която му се полага като министър-председател...

публикувано на 28.04.24 в 15:42
Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42