Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карта на България от цветя и житни класове е представена във Вашингтон

Снимка: Facebook/ Посолство на България в САЩ

Карта на България, изработена ръчно от традиционни за страната ни растения, е представена на Международното цветно изложение в Националната катедрала във Вашингтон.

На официалното откриване на събитието на 5 май присъства посланикът на България Георги Панайотов, съобщават от мисията ни в САЩ. Цветният проект изобразява Добруджа - житницата на България, Розовата долина, лавандуловите полета, планинските масиви и черноморското крайбрежие.

В изработването на картата са използвани житни класове, слънчоглед, роза, лавандула, карамфил, планински цветя и допълнителни цветни елементи. Автор и изпълнител на проекта е Милена Иванова. Жителите и гостите на американската столица могат да посетят  цветното изложение на 6 май между 10 и 17 ч. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев се среща с българи в Полша

Президентът Румен Радев е в Полша, където участва в 19-ата среща на държавните глави от групата „Арайолуш“ по покана на полския си колега Анджей Дуда. Основната тема на форума тази година са възможностите за задълбочаване на трансатлантическите отношения..

публикувано на 10.10.24 в 17:49

Болград събира местните етноси за Фестивал на националните култури

В украинския Болград на 12 октомври ще се проведе Фестивал на националните култури-2024. Представители на местните етнически общности ще представят своите песни и танци, автентични предмети. Ще се проведе и пазар за бесарабски съдове за хранене...

публикувано на 10.10.24 в 16:07

Д-р Данчо Мусев бе преизбран за председател на българското самоуправление в Унгария

Учредителното събрание на Българското републиканско самоуправление в Унгария избра единодушно за председател д-р Данчо Мусев. Заместник председатели са Драгета Белошинов, Габриела Хаджикостова, Иван Караилиев И Янош Вълчев. В ръководството на..

публикувано на 10.10.24 в 12:29