Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев - българин в оркестъра за коронацията на Чарлз III

Снимка: Facebook/ Vasko Vassilev

Известният български цигулар Васко Василев беше концертмайстор на специалния оркестър за коронацията на крал Чарлз III. "Чувството е много странно. Гледаме филми, опери, исторически драми. А тук сме в самото действие. Ние сме във въздуха, където и органистът свири. Органистите са страхотни, аз такова нещо не съм виждал. Отдолу има хор на децата, който пее потресаващо, военни оркестри. Аз не съм чувал такова нещо", сподели пред БНТ преди събитието именитият ни цигулар. А по-късно написа във "Фейсбук": "Приключение, което се случва веднъж в живота...".

Coronation Orchestra е специалният оркестър, който обединява елитни изпълнители от всички оркестри в Обединеното кралство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините се завръщат

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Максималните температури ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста..

публикувано на 29.06.24 в 18:30

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

От началото на летния туристически сезон по Черноморието са извършени над 170 проверки и са установени шест нарушения, като за четири от тях са съставени административни актове, съобщи в Бургас Иван Виделов, директор на Дирекция “Контролна и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53