Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев - българин в оркестъра за коронацията на Чарлз III

Снимка: Facebook/ Vasko Vassilev

Известният български цигулар Васко Василев беше концертмайстор на специалния оркестър за коронацията на крал Чарлз III. "Чувството е много странно. Гледаме филми, опери, исторически драми. А тук сме в самото действие. Ние сме във въздуха, където и органистът свири. Органистите са страхотни, аз такова нещо не съм виждал. Отдолу има хор на децата, който пее потресаващо, военни оркестри. Аз не съм чувал такова нещо", сподели пред БНТ преди събитието именитият ни цигулар. А по-късно написа във "Фейсбук": "Приключение, което се случва веднъж в живота...".

Coronation Orchestra е специалният оркестър, който обединява елитни изпълнители от всички оркестри в Обединеното кралство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България няма да изпраща войници в Украйна, но подкрепата за Киев остава приоритет

В началото на изслушването му в парламента по повод позицията на България за срещата на НАТО във Вашингтон, служебният премиер Димитър Главчев изтъкна, че "не може и да става дума да се изпращат български войски в Украйна". По думите на Главчев,..

публикувано на 04.07.24 в 12:28

България отново ще се пренесе в духа на Tour de France

За втора поредна година България ще бъде домакин на събитието L'Etape by Tour de France, което ще се проведе в района около Велинград. На участниците ще бъдат предложени две дистанции – 102 и 57 километра, които ще включват и едно трудно..

публикувано на 04.07.24 в 08:35

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35