Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален протест в София срещу войната по пътищата

Снимка: Мария Костова

Близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи излязоха на национален протест пред парламента с настояване за спиране на войната на пътя. Под надслова „Стига търпимост“ към тях се присъединиха граждани, които всяка вечер се събират на мястото на катастрофата на столичния бул. "Сливница", където преди седмица 18-годишен водач блъсна и уби други двама младежи. Протестиращите блокираха за кратко ключовото кръстовище „Орлов мост“ и настояха за мерки от страна на държавата. Те предлагат употребата на алкохол и наркотици и грубото нарушаване на правилата за движение по пътищата да се наказват като умишлени престъпления. Организаторите дават седмица срок за изпълнение на своите искания и заплашват с блокада на градове, магистрали и гражданско неподчинение. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58