Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС подкрепя формулата за експертно правителство

Снимка: БГНЕС

БСП ще реши дали да подкрепи формулата на ГЕРБ за създаване на експертно правителство, след като по темата се произнесе Националният съвет на партията, съобщи лидерът Корнелия Нинова. На среща с ръководството на БСП кандидатът за премиер Мария Габриел и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов установиха, че има сближаване относно влизането в Шенген и съдебната реформа, но остават различията за бюджетния дефицит и присъединяването към еврозоната.


“България има нужда от проевропейско правителство и временната формула “експертен кабинет” е добра”, заяви след разговори с Мария Габриел лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му, неговата партия има самочувствието, че разполага с експерти в почти всички сфери на обществено-политическия живот.

Представители на “Има такъв народ” също се срещнаха с Мария Габриел. “Бюджет с необмислени харчове, задължаващи българите, няма да подкрепим, съответно няма да подкрепим и такъв тип правителство”, заяви Тошко Йорданов и призова в кабинета да участват експерти, а не политици.


Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“(ПП-ДБ) няма да даде на партия ГЕРБ поискания до понеделник отговор дали ще подкрепи кабинет на ГЕРБ с премиер Мария Габриел. Едва във вторник темата ще се обсъди от ръководството на ПП, каза по-рано пред bTV депутатът акад. Николай Денков.


"ГЕРБ непрекъснато се опитва да ни вкара в някакъв цайтнот, още от момента, в който ни поискаха имената на нашия премиер и кабинета. В петък от нас, без да имаме информация, поискаха да кажем "да" или "не". Всеки, който слушаше, усети, че ни бутаха да кажем "не". Според Денков всичко това е театър, в който ПП-ДБ ще послужат за алиби, в преговорите на ГЕРБ с останалите партии в парламента, които ще се водят на 15 май.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22