Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместникът на главния прокурор подаде сигнал срещу началника си

Иван Гешев и Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

Зам. главният прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал в Софийската градска прокуратура срещу Иван Гешев, в който се твърди, че държавният обвинител е извършил три престъпления. Първото – за нерегламентирано събиране на информация, се отнася до записан разговор с члена на ВСС Йордан Стоев. Второто е свързано с използването на почивната база на прокуратурата в Боровец за лична резиденция. Третото е за оказано въздействие върху наблюдаващия прокурор по разследването “Барселонагейт”, в което е замесено името и на бившия премиер Бойко Борисов. От прокуратурата потвърдиха, че сигналът е получен и обясниха, че предстои чрез системата за случайно разпределение на делата да бъде избран наблюдаващ прокурор. Борислав Сарафов ще сезира и Висшия съдебен съвет, за да провери органът дали с тези свои действия главният прокурор не е извършил дисциплинарно нарушение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път в българската експедиция до Антарктида ще има и учени от Гърция

Президентът Румен Радев връчи националния флаг на участниците в 33-ата българска експедиция до Антарктида. На церемонията в президентството знамето прие ръководителят на полярниците ни проф. Христо Пимпирев. За трета поредна година нашата..

публикувано на 21.10.24 в 15:15
Ген. Явор Матеев

България и Румъния ще командват регионален щаб на специалните операции на НАТО

От понеделник предстои да преминем последния етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи пред журналисти ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. За първи път..

публикувано на 21.10.24 в 06:00

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София – около 0°, а максималните –..

публикувано на 20.10.24 в 18:30