Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетното време остава – до обяд слънце, след обяд облаци и превалявания

Снимка: Валерия Василева, Радио Варна

В четвъртък минималните температури ще са от 8 до 14°, в София - 8°. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има намалена видимост. Около и след обяд ще се заоблачава и на места ще превали за кратко. Максималните температури ще са от 22 до 27°. В столицата ще е 22°.

Над Черноморието  до обяд ще е слънчево. След обяд на изолирани места ще превали. Максималните температури на въздуха ще са 21-23°. Морската вода е 17°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В планините до обяд ще е слънчево. След обяд ще има краткотрайни валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е 17°, на 2000 м до 10°.

В петък и събота ще е облачно с валежи над цялата страна, има опасност от градушки.

В Европа ще вали над югозападната част на Пиренейския полуостров, над Елзас, Унгария, Северна Прибалтика, Западна Украйна, Влашката равнина, Западна Македония и Санджак. В Лондон, в Париж ще е 19 и 20°, в Берлин и в Москва – 21°. В Мадрид се очакват 25°. В Рим, Атина и Букурещ ще е 26°. В Белград и в Истанбул ще е 24 и 23°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 24 и 14°, в Ню Йорк и в Чикаго ще e 22 и 17°. В Лос Анджелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 29и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 20и 27°. В Дубай ще е 37°, в Йерусалим 32°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15