Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия подкрепя членството на България в Шенген

Снимка: БТА

Президентът на Хърватия Зоран Миланович, който е на посещение в България, декларира подкрепата на Загреб за присъединяването на страната ни към Шенген. Той и президентът Румен Радев препотвърдиха подкрепата на София и Загреб за териториалната цялост на Украйна и осъдиха агресията на Русия.

Двете държави настояват за намиране на бързо дипломатическо решение на конфликта заради  растящите рискове.

Миланович също коментира, че има опасност Албания и РС Македония да бъдат разделени в преговорния процес, защото за РСМ има условия, които ако не изпълни, няма, да продължи преговорите, за разлика от Албания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40