Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров пред БНР: Имам шанс за Купа "Дейвис"

Снимка: Любомир Тодоров

След убедителната победа, с която започна 13-ото си участие на „Ролан Гарос“ на корт №13 в Париж, налагайки се с 6:0, 6:3, 6:2 срещу квалификанта Тимофей Скатов от Казахстан, най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров даде специално интервю на пратеника на БНР Любомир Тодоров. "Беше добър мач. Не исках да очаквам много от себе си, защото само един ден тренирах на кортовете тук и имах съвсем други неща да правя… Започнах добре, хубав втори сет. В третия бях по-солиден и не исках да давам възможност на съперника“, заяви Димитров след двубоя.

Българският тенисис заяви, че има шансове да играе за Купа „Дейвис“ срещу Казахстан в София. „Интересни месеци предстоят. Трябва да помисля върху някои неща“, обяви загадъчно 29-ият в световната ранглиста. Пред финландска агенция Григор похвали играта на следващия си съперник Емил Руусувуори и сподели, че един-два пъти са тренирали заедно преди време. Според Димитров финландецът се е развил много в последно време и е стабилен на клей.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25