Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

5
Снимка: Ани Петрова

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и аранжимента са на Зорница Славова. Тя и С-МО ще могат да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР.

Зорница Славова

Наградата на звездите на вечерта връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев

„Въпреки че имаме победител, всички финалисти са победители тази вечер", каза Митев.

За дебют беше отличена песента "Сивото Страшно" на групата BOIL.

BOIL

Триото TRIGAIDA беше избрано да представи България във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, където всяка година се събират музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа. Като член на Европейския съюз за радио и телевизия – БНР дава шанс на български изпълнител да стъпи на сцената на този престижен музикален форум.

TRIGAIDA

Конкурсът е създаден през 1970 година от редакция "Забавна музика" при БНР и става популярен като "Пролетен радиоконкурс". Днес това е един от водещите форуми за съвременна българска поп и рок музика.

Снимки: Ани Петрова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Панаир на езиците в центъра на София

Навръх Международния ден на преводача и по повод Европейския ден на езиците (26 септември), Градската градина в София се превръща в арена на Езиков панаир. На него ще бъдат представени осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и..

публикувано на 30.09.23 в 05:45
Кадър от филма „20 дни в Мариупол“

Счупено стъкло с форма на сърце или какво е истинското лице на войната – започва фестивалът „ОКО“

„Героите са сред нас, не само в приказките! Украйна е пълна с герои, но мнозина от тях са мъртви“ – така започва разговорът ни бесарабската българка Тетяна Станева , сценарист, режисьор и директор на Международния етнографски филмов..

публикувано на 29.09.23 в 10:45

България ще бъде достойно представена на Световния фестивал на културата във Вашингтон

Световният фестивал на културата се готви за своето четвърто издание, което тази година ще се проведе от 29 септември до 1 октомври във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. Фестивалът се организира от Фондация "Изкуството да Живееш" с основател Гурудев..

публикувано на 29.09.23 в 10:15