Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според президента коалицията на ГЕРБ и ПП ще породи отвращение

Снимка: БТА

Не очаквам целувката между Бойко Борисов (ГЕРБ) и Кирил Петков („Продължаваме промяната - ПП“) да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Изявите на ПП „отдалечават България с огромни крачки от Европа – като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. Те пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм – като заявка на тежки закононарушения и чистки подписани кръв, за погром на институциите и държавна измяна. България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България“, каза президентът.

Мисля, че Мария Габриел (ГЕРБ) и Николай Денков (ПП) са много близо до решение, каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, но добави, че „докато всичко не е договорено, нищо не е договорено“. ГЕРБ-СДС не са предложили експерти в проектокабинета. "Партията на промяната искат сами да си носят отговорност,  включително с  политически лица", подчерта Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25