Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България дари на българското училище в Румъния 10 компютъра

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков с ученици от училището
Снимка: eGov

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на България в Букурещ. Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето.

„Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност",  каза министърът на електронното управление Георги Тодоров. Инициативата под надслов „Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента на България Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска изложба в Братислава ще разкаже истории от глаголически времена

Българският културен институт в Братислава ще открие на 22 май т.г. документалната пътуваща изложба “Истории от глаголически времена” на Държавния културен институт към министъра на външните работи и на Института за български език при Българска..

публикувано на 18.05.24 в 09:10
Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59