Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотопроектът "Аз съм българка!" на Радослав Първанов в БНР

Третата част на националния проект "Аз съм българка!" на фотографа Радослав Първанов ще бъде открита пред Първо студио в сградата на Българското национално радио в София на 8 юни от 17.30 ч. Проектът "Аз съм българка!" е създаден и развиван от младия творец в периода 2014-2021 година. Представен е над 50 пъти на различни места в България и по света. Целта на проекта е да покаже в поредица от цветни фотоси събирателния образ на Българката (с главна буква) и България чрез сюжети, заснети в различни кътчета на България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Премиерът Николай Денков (вдясно) награди проф. Кирил Топалов с орден

Проф. Кирил Топалов получи държавната награда “Св. Паисий Хилендарски”

Изтъкнатият писател, литературен историк, преводач и дипломат проф. Кирил Топалов е тазгодишният носител на държавната награда “Св. Паисий Хилендарски“, съобщава БТА. “Това отличие отива при един от красивите умове на България. С интелекта и скромността..

публикувано на 21.11.23 в 11:24

"Уроците на Блага" в краткия списък на претендентите за "Оскар"?

Филмът "Уроците на Блага" на режисьора Стефан Командарев с голямата актриса Ели Скорчева попада в прогнозите на международни кинокритици за вероятните претенденти за награда "Оскар" за международен филм, публикувани изданията "Холивуд рипортър" и "Скрийн..

публикувано на 19.11.23 в 13:52

Театърът оживява за една нощ като никоя друга

Над 100 събития в 14 български града включва тазгодишното 11-о издание на проявата "Нощ на театрите". Символичното ѝ начало беше поставено още в петък на сцената на Драматичния театър в Плевен с постановката "Хамлет" на режисьора Ованес Торосян...

публикувано на 18.11.23 в 06:10