Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотопроектът "Аз съм българка!" на Радослав Първанов в БНР

Третата част на националния проект "Аз съм българка!" на фотографа Радослав Първанов ще бъде открита пред Първо студио в сградата на Българското национално радио в София на 8 юни от 17.30 ч. Проектът "Аз съм българка!" е създаден и развиван от младия творец в периода 2014-2021 година. Представен е над 50 пъти на различни места в България и по света. Целта на проекта е да покаже в поредица от цветни фотоси събирателния образ на Българката (с главна буква) и България чрез сюжети, заснети в различни кътчета на България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Българската и македонската национални опери започват сътрудничество

Националните опера и балет на България и Северна Македония започват дългосрочно сътрудничество след подписването на меморандум, съобщиха от Софийската опера и балет .   На среща в София, директорите на двете институции – Пламен Карталов и Васо Ристов,..

публикувано на 16.11.23 в 14:45

Български режисьор и продуцент в Лос Анжелис представи своя филм пред Американската филмова академия

Членовете на филмовата академия в САЩ гледаха филма „Límite” на българския режисьор Георги Николас. Прожекцията се осъществи в рамките на кампанията на лентата за наградите „Оскар”, съобщи Генералното консулство на България в Лос Анджелис във Фейсбук. На..

публикувано на 16.11.23 в 10:57

Официални чествания на 110-ата годишнина на Съюза на българските писатели

София е домакин на юбилейни събития, свързани със 110-ата годишнина на Съюза на българските писатели – най-старата писателска организация в Европа . Тържествените чествания са под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Съюзът..

публикувано на 15.11.23 в 07:05