Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотопроектът "Аз съм българка!" на Радослав Първанов в БНР

Третата част на националния проект "Аз съм българка!" на фотографа Радослав Първанов ще бъде открита пред Първо студио в сградата на Българското национално радио в София на 8 юни от 17.30 ч. Проектът "Аз съм българка!" е създаден и развиван от младия творец в периода 2014-2021 година. Представен е над 50 пъти на различни места в България и по света. Целта на проекта е да покаже в поредица от цветни фотоси събирателния образ на Българката (с главна буква) и България чрез сюжети, заснети в различни кътчета на България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Официални чествания на 110-ата годишнина на Съюза на българските писатели

София е домакин на юбилейни събития, свързани със 110-ата годишнина на Съюза на българските писатели – най-старата писателска организация в Европа . Тържествените чествания са под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Съюзът..

публикувано на 15.11.23 в 07:05

"Аромат на липа" – една история за българската емиграция

Далеч от френските улици и аромата на мадленките на Марсел Пруст, но със същата устременост към изгубеното време и спомените, изплували от неволната човешка памет, един филм ни връща назад към българската емиграция и аромата на липа. Точно..

публикувано на 13.11.23 в 13:45

Изложба “Сърце и душа” с картини на български художници в Чикаго

Картини на 13 български художници бяха изложени в културния център “Магура” в чикагското предградие “Арлингтън Хайтс”. За първи път майстори на изобразителното изкуство, които живеят не по света, а в родината представят там свои произведения...

публикувано на 12.11.23 в 16:35