Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фотопроектът "Аз съм българка!" на Радослав Първанов в БНР

Третата част на националния проект "Аз съм българка!" на фотографа Радослав Първанов ще бъде открита пред Първо студио в сградата на Българското национално радио в София на 8 юни от 17.30 ч. Проектът "Аз съм българка!" е създаден и развиван от младия творец в периода 2014-2021 година. Представен е над 50 пъти на различни места в България и по света. Целта на проекта е да покаже в поредица от цветни фотоси събирателния образ на Българката (с главна буква) и България чрез сюжети, заснети в различни кътчета на България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

 Оперен спектакъл „Тоска“

Гастрол на Софийската опера в Анкара по повод 100-годишнината на Турската република

"България поздравява Турция: Честита Стогодишнина на Републиката!“ – под това мото преминава галатурнето на Софийската опера и балет в южната ни съседка. Гастролът е със спектакъла „Тоска“ от Джакомо Пучини и е под патронажа на съпругите на президентите..

публикувано на 08.11.23 в 13:45

Изложба в София представя българските земи под османска власт

Обновената експозиция "Българските земи под османска власт (XV-XIX век)“ се открива в Националния исторически музей в София. Изложбата представя цялостен разказ за този период, съобразен със съвременното състояние на историческата наука, в който са..

публикувано на 07.11.23 в 06:25

Оазис на образ, слово и музика под купола на Ларгото в София

Триптих от светлина под купола на столичното Ларго – съхранило усещането за друго време. Такова мистично преживяване обещава Академия Орфика на столичани и гостите на града. Преминаващите през зоната в съседство с една от метростанциите ще бъдат..

публикувано на 06.11.23 в 10:30