Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 4,8 на 15 км от Пловдив

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер по данни на Европейския средземноморски сеизмологичен център е регистрирано на 15 км от Пловдив и 146 км от София. Епицентърът на труса е северно от Асеновград. Трусът стана в 15.26 часа и е бил с дълбочина 4,5 км. Земетресението е усетено и в София. Шест минути след земетресението е регистриран и вторичен трус от 2,1 по Рихтер. 

Жителите на Пловдив са усетили труса силно за около 10-15 секунди. Засега няма данни за сериозни щети. Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, каза пред БНР Пловдив кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от комините и читалището. И в Садово заметесението е усетено силно, но няма данни за поражения по сградите.

Още от категорията

Мините и топлоцентралите са обречени, смятат управляващите

Четвърти ден  продължават блокадите на основни пътища от протестиращи миньори и енергетици. Затворени са Проходът на Републиката, Подбалканският път при Гурково. Блокада има в Раднево на пътя за Нова Загора. Затворен е пътят Русе - Свиленград край ТЕЦ..

публикувано на 02.10.23 в 08:42
Арменски протест в град Русе

Протестна акция на арменците в България в защита на бежанците от Нагорни Карабах

Български арменци в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе протестираха в подкрепа на арменците от Нагорни Карабах. Акцията е част от международна инициатива на арменските общности по света. Митингът в София се проведе пред сградата на Представителството..

публикувано на 01.10.23 в 14:38

Призив на президента по повод Международния ден на възрастните хора

В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев призова да подадем ръка на възрастните хора. Във Фейсбук  той написа, че обществото, което искаме да бъдем, не изоставя своите възрастни, но им гарантира правото на достойни старини с..

публикувано на 01.10.23 в 13:29