Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 4,8 на 15 км от Пловдив

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер по данни на Европейския средземноморски сеизмологичен център е регистрирано на 15 км от Пловдив и 146 км от София. Епицентърът на труса е северно от Асеновград. Трусът стана в 15.26 часа и е бил с дълбочина 4,5 км. Земетресението е усетено и в София. Шест минути след земетресението е регистриран и вторичен трус от 2,1 по Рихтер. 

Жителите на Пловдив са усетили труса силно за около 10-15 секунди. Засега няма данни за сериозни щети. Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, каза пред БНР Пловдив кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от комините и читалището. И в Садово заметесението е усетено силно, но няма данни за поражения по сградите.

Още от категорията

Централните софийски хали

Емблематична софийска сграда ще се събуди за нов живот

Една от емблематичните сгради в централната част на столицата се подготвя за нов живот. Първият съвременен покрит пазар за месни, млечни продукти, птици, риба и зеленчуци в София е подложен на мащабни консервационно-реставрационни дейности, които са в..

публикувано на 03.12.23 в 09:45

Документ ще удостоверява придружителите на деца

Придружителите на непълнолетни деца, навършили 14 години, на обществени места да се удостоверяват с декларация по образец, предвижда проект за промяна в наредба, публикуван за публично обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския..

публикувано на 03.12.23 в 09:10

“Всички заедно“ в Международния ден на хората с увреждания

По случай днешния Международен ден на хората с увреждания Столичната община организира благотворително събитие под надслов “Всички заедно“ 2023. “Искаме да насочим вниманието на хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта..

публикувано на 03.12.23 в 07:00