Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вечер, посветена на България, в Британския музей в Лондон

Снимка: britishmuseum.org

Вечер, посветена на България, организира Британският музей в Лондон на 23 юни от 18.00 ч. Първата част на програмата включва изпълнение на Лондонския българския хор и Фолклорен ансамбъл “България”, Лондон. Макар тази част от програмата да е безплатна, от Британския музей препоръчват предварително да се направи резервация, тъй като местата са ограничени, предупредиха от посолството на България в Лондон. Във втората част от вечерта директорът на Националния исторически музей проф. Бони Петрунова ще изнесе лекция, посветена на Панагюрското златно съкровище, която ще започне в 19:00.

Двете събития са част от програмата на Британския музей за популяризиране на изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция” и се осъществяват с подкрепата на българското посолство в Лондон.

Още от категорията

Избираме "Българските посланици на културата" за 2023

България е малка държава с големи таланти. Музиката, филмите или книгите често пъти са първият досег с България за чужденците. Техните автори са онези, които превеждат пъстротата, гостоприемството и екзотиката на страната ни и Балканите за големия свят...

публикувано на 22.11.23 в 10:35
Премиерът Николай Денков (вдясно) награди проф. Кирил Топалов с орден

Проф. Кирил Топалов получи държавната награда “Св. Паисий Хилендарски”

Изтъкнатият писател, литературен историк, преводач и дипломат проф. Кирил Топалов е тазгодишният носител на държавната награда “Св. Паисий Хилендарски“, съобщава БТА. “Това отличие отива при един от красивите умове на България. С интелекта и скромността..

публикувано на 21.11.23 в 11:24

"Уроците на Блага" в краткия списък на претендентите за "Оскар"?

Филмът "Уроците на Блага" на режисьора Стефан Командарев с голямата актриса Ели Скорчева попада в прогнозите на международни кинокритици за вероятните претенденти за награда "Оскар" за международен филм, публикувани изданията "Холивуд рипортър" и "Скрийн..

публикувано на 19.11.23 в 13:52