Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ ще бъде показан в Берлин

Снимка: БНТ

Българският културен институт в Берлин ще излъчи на специална прожекция филма на БНТ „Ритуалът на Въло Радев“. На събитието на 9 юни ще присъстват режисьорът и сценаристът на документалната лента – Росен Елезов и Хелия Чавдарова.

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ е посветен на 100-годишнината от рождението на легендарния ни кинорежисьор, кинооператор и сценарист. Пред камерата своите спомени за големия творец споделят негови близки и колеги. Зрителите ще могат да се докоснат до вълнуващия вътрешен свят на Въло Радев, да научат как той изгражда героите си, как общува с актьорите преди и по време на снимките на едни от най-обичаните български игрални филми, сред които „Крадецът на праскови“, „Осъдени души“ и „Най-дългата нощ“.


Още от категорията

Панаир на езиците в центъра на София

Навръх Международния ден на преводача и по повод Европейския ден на езиците (26 септември), Градската градина в София се превръща в арена на Езиков панаир. На него ще бъдат представени осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и..

публикувано на 30.09.23 в 05:45
Кадър от филма „20 дни в Мариупол“

Счупено стъкло с форма на сърце или какво е истинското лице на войната – започва фестивалът „ОКО“

„Героите са сред нас, не само в приказките! Украйна е пълна с герои, но мнозина от тях са мъртви“ – така започва разговорът ни бесарабската българка Тетяна Станева , сценарист, режисьор и директор на Международния етнографски филмов..

публикувано на 29.09.23 в 10:45

България ще бъде достойно представена на Световния фестивал на културата във Вашингтон

Световният фестивал на културата се готви за своето четвърто издание, което тази година ще се проведе от 29 септември до 1 октомври във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. Фестивалът се организира от Фондация "Изкуството да Живееш" с основател Гурудев..

публикувано на 29.09.23 в 10:15